Kedves Fiatalok!

dekanA Pannon Egyetem Kara több mint kétszáz éves felsőoktatási tapasztalatát és a képzés egyre bővülő választékát kínálja a továbbtanulás előtt álló fiataloknak.

Az 1797-ben, gróf Festetics György által alapított intézmény mindig alapos, korszerű ismeretekkel, szakmaszeretettel, maradandó élményekkel és erkölcsi tartással tudta végzett növendékeit útjukra bocsátani. Az oktatás kedvező feltételei és színvonala, a tanárok ifjúságszeretete és elkötelezettsége, a Keszthelyre még most is jellemző családias légkör, a város meghitt hangulata garanciát jelentenek arra, hogy hallgatóink számára az egyetemi, főiskolai évek fiatalságuk minden bizonnyal legszebb időszakát is jelentik.

A Georgikon mindenkor nagy hangsúlyt helyezett az oktatás minőségére, a változó körülményekhez igazodó gyakorlati képzésre. Ez lehet az oka annak, hogy a Keszthelyen végzettek a mezőgazdasági pálya mellett tanárként, kutatóként, banki munkatársként, tanácsadóként, kereskedőként és számos más foglalkozást űzve is, mindig megállták a helyüket

Az úgynevezett Bologna folyamat eredményeképpen alaposan átalakult képzési kínálatunk. Az új BSc. és MSc. szakok akkreditálásában sikeresek voltunk és a régió igényeinek megfelelően fejlesztettük tovább felsőfokú  képzéseinket. Jelenleg 6 alap és 8 mesterszak közül választhatnak a hozzánk jelentkezők.

Az egyéb feltételrendszer tekintetében legbüszkébbek a megfizethető kollégiumi férőhelyek számára és színvonalára, a hallgatókat is kiszolgáló számítástechnikai infrastruktúrára, vízitelepünkre, a széleskörű sportolási lehetőségekre, a szaknyelvi, szakfordítói képzési lehetőségekre, széleskörű nemzetközi kapcsolatainkra, továbbá a város, a Balaton Színház és a Festetics kastély  nyújtotta számos kulturális, művészeti rendezvényre lehetünk.

Honlapunkon bővebb információkat találnak a választható szakokról, a jelentkezés, a felvételi részleteiről, a nálunk folyó tudományos munkáról, Keszthely és a Georgikon történetéről, a diákéletről és hagyományainkról.

Bízom abban, hogy intézményünk és városunk sokuk tetszését megnyeri.

Dr. Polgár J. Péter
dékán

 

Alapképzési szakjaink (BSc):

Felsőoktatási szakképzéseink (FSz):

Mesterképzéseink (MSc):

Osztatlan szakok:

 

georgikon