Szakfelelős: Dr. Pályi Béla egyetemi docens

További információ

Dékáni Titkárság: Szegleti Csaba tanulmányi titkár
Cím: 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel: (83) 545-190 Fax: (83) 545.200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Képzés időtartama: 4 félév

Jelentkezési határidő: Tavaszi félévi kezdéssel január 15., őszi félévi kezdéssel. augusztus 31.

A jelentkezés feltétele

Agrár képzési terület bármely képzési ágán, bármely szakán BSc, vagy azzal egyenértékû főiskolai végzettség.

A képzés célja

Az „Alternatív-energia termelési rendszerszakértő" szakirányú továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik rendelkeznek az alternatív energiaforrások előállításával és felhasználásával kapcsolatos speciális ismeretekkel. Ennek megfelelően ismerik a különböző alternatív energiaforrások előnyeit és hátrányait, ismerik az alapanyagok előállításának módjait. Közre tudnak mûködni alternatív energiaforrások felhasználását célzó projektek döntés előkészítési, tervezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamataiban. Képesek ezen folyamatok gazdasági elemzésére, és a szükséges marketing tevékenység elvégzésére.

Elhelyezkedési lehetőségek

Energianövények termesztésével foglalkozó társaságok. Biogáz, etanol, biodiesel előállításával foglalkozó vállalatok. Nap-, szél- és geotermikus energia felhasználásával energiát szolgáltató társaságok. Megújuló energiák hasznosítását célzó projektek tervezésében és kivitelezésében való közreműködés önkormányzatoknál, kistérségi társulásoknál.

Letöltés:

Összefoglaló tájékoztató: