Szakfelelős: Dr. Dublecz Károly egyetemi tanár
Tel.: +36-83-545-165, 30-64 18 597
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ
Dékáni Titkárság: Szegleti Csaba tanulmányi titkár
Cím: 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel: (83) 545-190 Fax: (83) 510-167
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képzés időtartama: 2 félév
Jelentkezési határidő: 2014. július 31.

A képzés célja

A képzés célja a takarmányiparban dolgozó szakemberek továbbképzése, a mezőgazdaság egyéb területein dolgozó szakemberek részére speciális takarmányozási ismeretek átadása. A szak elindításával olyan takarmányozási és takarmánygyártási ismeretekkel rendelkező szakembereket kívánunk képezni, akik rendelkeznek a takarmányozási és takarmánygazdálkodási szakágazatokkal kapcsolatos korszerű, komplex ismeretanyaggal és felkészültek a takarmányipar, valamint a takarmánygazdálkodás teljes vertikumának termékfejlesztési, termék-előállítási, ökonómiai, környezetvédelmi és minőségbiztosítási szakterületein mérnöki szintű tervezői és irányítói feladatok ellátására.

A jelentkezés feltétele

Alapképzésben mezőgazdasági, növénytermesztő és állattenyésztő mérnök szakon szerzett oklevél, mesterképzésben állattenyésztő, takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki, és agrármérnöki szakon szerzett oklevél, az osztatlan képzés keretében szerzett állatorvosi oklevél, továbbá a Bologna rendszert megelőzően szerzett főiskolai, egyetemi agrármérnöki, üzemmérnöki oklevél.

A jelentkezés mellékletei

A jelentkező eddig megszerzett diplomáinak és egyéb végzettségeit igazoló dokumentumok másolata, szakmai önéletrajz, rövid motivációs levél és egy szakmai ajánlás.

Oktatásszervezés

A konzultációkat pénteki és szombati napokon különböző helyszíneken Debrecenben, Budapesten, Gödöllőn és Keszthelyen tartjuk.

Elhelyezkedési lehetőségek

A szakképzettség az állattenyésztés és takarmányipar csaknem minden területén hasznosítható ismereteket, kompetenciákat nyújt. Az állattenyésztéssel foglalkozó családi gazdálkodók, a nagyobb üzemek állattenyésztő és takarmányos munkatársai, továbbá a takarmánykeverő üzemek szakemberei egyaránt kamatoztatni tudják a megszerzett ismereteket. A termelő tevékenység mellett a speciális takarmányozási ismeretek jól hasznosíthatók a szaktanácsadási munkában és a takarmány-kereskedelem terén is.

Letöltés: 

Összefoglaló tájékoztató: