img_4390-kondorosyelod-250.jpgSzakfelelős: Dr. Kondorosy Előd egyetemi tanár
Tel.:+36-83-545-360, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

További információ

Dékáni Titkárság: Szegleti Csaba tanulmányi titkár
Cím: 8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel: (83) 545-190 Fax: (83) 545.200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Képzés időtartama: 4 félév

Jelentkezési határidő: Tavaszi félévi kezdéssel január 15., őszi félévi kezdéssel. augusztus 31.

A képzés célja

Ökológiai szemléletű, környezettudatos szakemberek képzése, akik a természetmegőrzés általános és sajátos feladatainak megtervezéséhez, szervezéséhez, irányításához és végrehajtásához szükséges elméleti tudással és gyakorlati készséggel rendelkeznek. Az adott helyen természeti értékekkel és megújítható természeti erőforrásokkal tevékenységet folytató gazdálkodó, vagy egyéb szervezettel (pl. erdészet, mezőgazdálkodás, vadgazdálkodás, halászat, gyepgazdálkodás, vidék- és településfejlesztés) fenntartott munkakapcsolat során érvényesíteni tudják a természetmegőrzési elveket és előírásokat, alkalmasak a természetközpontú nevelésre, az ökológiai alapokon nyugvó gazdálkodás és turizmus szervezésére.

A jelentkezés feltétele

Agrár képzési terület, mezőgazdasági képzési ágában, illetve környezetgazdálkodási és természetvédelmi képzési ágában szerzett, alapfokozatú mérnöki szakképzettség ideértve a főiskolai végzettséget is.

Műszaki képzési terület: környezetmérnöki.

Elhelyezkedési lehetőségek

A természetmegőrzéssel kapcsolatos hatósági és közigazgatási munkakörök, hazai és nemzetközi, nem kormányzati szervezetek, saját vállalkozásban végzett természetmegőrzési, turisztikai tevékenység, szaktanácsadás, a természetvédelem és a vadgazdálkodásvadászat törvényi előírásoknak megfelelő tervezése, végzése, irányítása, állat- és növénykertek, bemutatóhelyek működtetése, természetvédelmi képzési, oktatási munkakör.

Letöltés:

Összefoglaló tájékoztató: